Spørgsmål / svar

 

Har du spørgsmål vedrørende vore produkter? På denne side finder du måske svaret.
Hvis ikke, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på post@danskfliselager.dk eller giv os et ring på 7370 9202
 

Er opgivne priser pr. stk eller pr. m2 ?

Alle priser på hjemmesiden er inkl. moms pr. m2.
 

Vi har undersøgt markedet. Jeres fliser er markant billigere. Halter det lidt med kvaliteten ?

I er bestemt ikke de første som spørger :-) men til dette spørgsmål kan vi klart sige nej!   

Vi sælger kun kvalitet 1A  fliser / klinker. Produceret i bedste materialer med høj slidstyrke. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten.

Vores kopncept er meget rent.
Dels tilbyder vi ikke varer som sjældent sælges. Derfor kan vi sikkert ikke hjælpe jer, hvis i søger special varer med specifikke navne.
Efter snart 20 år i markedet, har vi opbygget et stort netværk af leverandører, som dels kan levere de kvalitets produkter som vi og danskerne efterspørger, og som samtidig vil være en del af vores forretning, som betyder markedets bedste priser. Fra disse leverandører importerer vi direkte til vores lager i Vejle. Ingen fordyrrende mellemled af nogen art.
Dernæst tilbyder vi ikke store forkromede show rooms, som er med til at øge udgifterne. Men vi viser varen ærligt som den ér, som den du betaler for, og som den vi leverer til dig.
Kom og besøg os. Så er vi ganske sikre på at du vil få en positiv oplevelse. 

 

Hvordan med store fliser i små rum ?
Dette spørgsmål får vi ofte. Mange er bange for at montere store fliser i små rum. Spørgsmålet kommer som regel, når man ønsker en gennemgående stor flise i hele huset.

Man skal ikke være nervøs for at bruge store fliser i små rum. Faktisk er det sådan, at store fliser gør små rum visuelt større. 
I fordums tider var en stor flise f.eks 30 x 30. I dag er der slet ingen efterspørgsel efter så små størrelser. 
Store fliser gør en forskel. Dels bliver de visuelle oplevelser større, og store fliser skaber ro og eksklusivitet. Og til sidst en stor fordel. Der er langt mindre fuger at vedligeholde. Netop fugerne vil de fleste af vore kunder gerne være foruden

 

Hvilket forbandt skal jeg vælge ?
Det er der desværre ikke et enkelt svar på, da det er helt individuelt fra kunde til kunde, samt hvilken flisestørrelse der er tale om.
Vælges der en firkantet flise, monteres denne som regel i helforbandt. Altså uden nogen form for mønster.
Vælges der aflange fliser, er de typiske muligheder 1/4, 1/2 eller 1/3 forbandt. Men også på aflange fliser vælges der ofte helforbandt.
Vi anbefaler følgende: Når fliserne modtages, laves der en prøveoplægning. Her vil man hurtigt kunne tage stilling til, hvilket forbandt der skal være det endelige.

 

Er der noget vi skal være opmærksomme på, når vi vælger store fliser til vores nye hus ?
Underlaget skal naturligvis være som foreskrevet. Betonen skal være bæredygtig og plan. Læs vores afsnit om "Nedlægning af fliser".

Men man skal have fokus på typen af fliseklæb, som skal være godkendt til storformat fliser. En flise har storformat, så snart længde eller bredde er over 55 cm.
Hos Dansk Flise Lager har vi valgt, udelukkende at have én type fliseklæb Alfix ProFix. Denne fliseklæb kan trygt bruges til alle keramiske flisetyper og flisestørrelser i vores sortiment. Desuden kræves der, at fliserne bagsmøres med fliseklæb.
Ellers kræves der ikke noget specielt ved at vælge storformat fliser.

 

Vi er interesserede i jeres Catamera 60 x 120 fliser. Hvor smalle fuger kan vi lave ?

Der er flere faktorer som spiller ind. Primært, hvor plan er underlaget og hvor dygtig er din murer ? 
Hvis vi antager at alt er ok, så bør det være muligt at montere vore fliser med 2 - 3 mm fugebredde. 
Stort set alle fliser fra Dansk Flise Lager leveres med lige skårne kanter. Først er fliserne producerede og brændte, og derefter er de tilskåret på mål. Det er ikke muligt at producere en flise med lige skårne kanter, uden efterfølgende at tilskære.
Netop de lige skårne kanter gør det muligt, at opnå et smukt og stilrent resultat, og med smalle fuger.

Man skal dog være opmærksom på, at store fliser kræver et mere jævnt underlag end små fliser. Simpelthen fordi man ikke har så mange fuger at regulere skævheder på.

 

Er fliserne fra Dansk Flise Lager gennemfarvede?

Over 95% af vores sortiment er porcelæn fliser, og dermed gennefarvede. Der kan være ganske få undtagelser. Her drejer det sig om keramiske fliser. Af tekniske grunde er disse ikke produceret i porcelæn, fordi det ikke er muligt at skabe en naturlig smuk overflade i porcelæn. Det er dog ikke ensbetydende med at kvaliteten er dårlig. Er stadig kvalitet 1A som alle vore andre fliser i sortiment.

 

Kan se at Dansk Flise Lager primært har porcelæn fliser. Er kvaliteten anderledes?
Det er korretkt. Vi har stor fokus på kvaliteten. Og det er én af grundende til at vi primært har porcelæn fliser i sortiment.
Langt det meste af vores sortiment har stor slidstyrke, kan monteres i alle husets rum, og hvis man ønsker gennemgående linjer ud på f.eks terrassen, er det muligt at bruge samme flise.
Som du måske har bemærket, finder du ikke fliser / klinker til f.eks 99,- kr i vores sortiment. Denne del har vi bevidst fravalgt. Det er ganske enkelt ikke muligt at sælge kvalitets fliser til disse priser. Vi befinder os i Danmark, og som danskere prioriterer de fleste af os kvalitet.

Det er ingen sag at sælge billige varer. Det er en helt anden sag at sælge topkvalitet til billige priser. Det er vores mission.

 

I gør opmærksom på, at jeres fliser har en høj slidstyrke. Hvorfor er de så ikke slidstyrke 5 som er det højeste ?
Forstår godt du spørger. Men svaret er enkelt. Så længe der findes fliser som har en højere slidstyrke end vist i vores sortiment, så kan vi ikke oplyse slidstyrke 5 som er det højeste på skalaen. Som du ser, så har langt de fleste af vore fliser slidstyrke 4. Vi kan også tilbyde fliser til kommerciel brug. f.eks lufthavne, offentlige institusioner osv. Også kaldet tekniske løsninger. Disse har den absolut højeste slidstyrke 5. Så det er begrundelsen for, at vi ikke giver max. slidstyrke på vore fliser. Men! Generelt har vore fliser den højeste slidstyrke beregnet til private hjem, samt mindre kommerciel brug. Vi vil gerne fremstå så troværdig i vore oplysninger som overhovedet muligt.

 

Vi vil gerne have nye fliser i huset. Kan vi montere ovenpå de gamle fliser ?
Det er desværre ikke muligt at svare på. Der er så mange faktorer i spil, at det er nødvendigt at få en fagmand til at se på opgaven.
Dels er der bæreevnen og højdeforskelle på de gamle fliser. Hvilken overflade har de gamle fliser ? Kan der sikres klæbeevne på de gamle fliser ? Og ikke mindst, er der overhovedet plads i højden ved døre, gulvriste osv. osv.

Så inden i går videre, bliver det nødvendigt at kontakte den lokale murer.
 

Vedr. jeres fliser til havebelægning. Kræves der nogen form for vedligehold ?

Nej. Vore keramik fliser kræver ikke nogen form for vedligehold. Naturligvis kan fliserne blive beskidte over tid, og der kan være algeforekomster, men det klares med en spand sæbevand eller en højtryksrenser. Alle fliser i vores sortiment er produceret i højkvalitet porcelæn. Med en vandopsugning på under 0,5% er du sikret en kvalitet, som aldrig vil give problemer. Ej heller under vanskelige danske forhold. Havefliser fra Dansk Flise Lager er beregnede til gangarealer. Kan ikke anbefales til kørearealer, medmindre fliserne påklæbes beton.
Vi får desuden flere spørgsmål, vedr. opbygning af underlaget. Her er svaret, at der ikke er nogen forskel på, om der skal lægges beton eller keramik fliser. Underlaget opbygges ens.

 

Vi er i tvivl om fugefarven til vore nye fliser. Har I et godt råd ?

Det har vi. Vores anbefaling er, at der vælges en fugefarve, som er tæt på flisens grundfarve. Kan se at i har valgt en flise i farverne som er vekslende i creme / beige. Hvis i vælger en Alfix Lys Beige til denne flise, så opnår I et homogent gulv, hvor oplevelserne ligger på fliserne og ikke på fugerne.
 

Vi bor mere en 100 km fra Vejle. Synes måske det er lidt langt at køre for at se på fliser. Men vi er lidt usikre om det skal være den ene eller anden flise.

At vælge fliser er en alvorlig sag. Gulvet er den mest sete flade i hele huset, og er utrolig vigtig i forhold til stil, farver, udtryk, overflader osv. 
Når man bygger til, bygger om eller bygger nyt, så skal der prioriteres hele tiden, for at budgettet holder sammen. Derfor skal man tænke ekstra grundigt, når det er de store valg der skal tages. f.eks. facade, tag, lofter og gulve.

Fordi det er så pokkers dyrt og træls at lave om. Måske er det umuligt.

Så når du er i tvivl, så vil vi anbefale dig at komme en tur til Vejle. Vi har et stort udvalg på både farver, størrelser og overflader. Måske ender det slet ikke ud med de fliser som var 1. valg. 

Og vi vil rigtig gerne hjælpe og rådgive, således vi rammer netop den flise, som gør jer glade, og jeres hus unikt i forhold til jeres ønsker og behov.

 

Er det nødvendigt at prime gulvet før nedlægning af fliser?

Det er ikke sikkert, men det er dumt at lade være og dermed løbe risikoen. En primer koster ganske lidt, og det tager kun kort tid at påføre.

Så holdt op i mod "skrukke" fliser, så gør man forarbejdet rigtigt.

 

Påtænker at købe en af jeres 75 x 75 fliser. Vi ønsker en smal fuge. Hvad mener i ?

Der er flere ting som er afgørende. Hvor jævnt er underlaget. Hvor dygtig er mureren. Hvilke fliser drejer det sig om ?

Jo større fliserne er, jo større krav sættes der til alt. Store fliser har naturligt færre fuger, hvilket betyder, at der er færre fuger at regulere skævheder på.

Men hvis alle faktorer er i orden, bør det være muligt at montere med en ca. 3 mm fuge.
Husk at bestille en fuge som ligger tæt på farverne i fliserne. På denne måde oplever man ikke fugerne på samme måde, som fugerne havde en helt anden farve.

 

Vi er klar til at bestille, men kan vi være sikre på, at viste farver på hjemmesiden, også er den farve som bliver leveret ?

Ja. Det kan du. Alle vore billeder er taget af en dygtig professionel fotograf. Uden brug af Photoshop osv. Netop for at sikre, at det man ser, også er det der bliver leveret. 

Dog er det sådan, at det er umuligt at sikre sig, at farverne er 100% ens på alle typer skærme. Der kan være mindre variationer. Men vi har gjort det absolut bedste, for at billederne fremstår med rette farve og udtryk.

 

Vi er ved at bygge nyt hus. Skal først bruge fliser om ca. 3 mdr. Skal vi reserve, og hvad med prisen ?

Har du forelsket dig i en vare, men først skal bruge den om et stykke tid, så tilbyder vi at reservere denne vare til dig. Dermed er du sikret, at prisen ikke stiger, og den bliver leveret til aftalt tid. Du modtager en ordrebekræftelse på aftalte, og en faktura til betaling før varerne afsendes.
Ved bestilling er du altid velkommen til at skrive dine ønsker omkring leveringstidpunkt i teksfeltet. Så vil vi gøre alt hvad der er muligt, for at opfylde dine ønsker.

Send din ordre på post@danskfliselager.dk. Så sender vi en ordrebekræftelse til dig på aftalte. Du modtager en faktura til betaling kort tid før aftalte leveringstidspunkt.

 

Hvad koster fragten?

Det er nemt og enkelt. Prisen er 750,- kr. pr. levering. Uanset hvor meget du køber og hvor i Danmark du bor. Det er en rigtig god pris.

Hos Dansk Flise Lager får du ingen ubehagelige overraskelser. Fast pris pr. levering på 750,- kr. Hver gang! 
Den eneste begrænsning er, hvis du bor på en ikke brofast ø. Indhent da venligst tilbud.

 

Prisgaranti. Hvordan fungerer den ?

Kan du finde samme flise i samme kvalitet billigere i Danmark, matcher vi prisen. 

 

Kampagnepriser. Hvor længe holder prisen?

Så længe kampagneperioden kører, med forbehold for udsolgte varer. 
Mange af vore kampagner "styres" af vore leverandører. Det betyder, at vi indkøber til en billigere pris, på de varer som er solgt i den givne periode. ( ordrebekræftelse skal forelægge ).

For at sikre dig fliser til en kampagne / tilbudspris, skal der bestilles inden kampagneperiodens udløb. Ofte kan vi tilbyde dig en senere levering.
Bestiller du en kampagnevare efter kampagneperiodens udløb, kan vi som regel ikke tilbyde dig varen til kampagnepris.

Det samme gælder en vare som er købt til normalpris, som evt. senere kommer på kampagne. Her kan vi ikke tilbyde en kompensation, da vi ikke har indkøbt denne vare til kampagnepris.
 

Er jeres priser med eller uden moms?
Alle vore priser er inklusive moms. Så den pris du ser, er også den du skal betale. Alle priser er vist pr. m2 medmindre andet er angivet.
 

Hvad er leveringstiden?

Hvis vi har din bestilling inden kl. 10.00, finder levering typisk sted dagen efter, med mindre andet er aftalt.

Hos Dansk Flise Lager har vi Danmarks største lagre, hvilket betyder meget hurtig levering.
Dog kan det ske, at vi "løber tør" for en vare. I så fald vil det fremgå af vores hjemmeside.

 

Kan fragtmanden sætte fliserne om i min baghave ?
Det er desværre ikke muligt. Vores fragtpris indebærer levering til kantsten.
Kantsten betyder også indkørsel, i så fald der er fast belægning, og det er muligt at køre med en almindelig palleløfter.
Hos Dansk Flise Lager samarbejder vi med Esbjerg Gods, som normalt er meget hjælpsomme. Men der er nogle fysiske begrænsninger, og uanset vilje, er der ting som ikke kan lade sig gøre.

Se iøvrigt vore Handelsbetingelser omkring levering af varer. 
Det skal altid være muligt at tilkørte leveringsadressen med en stor lastbil. Er det ikke muligt, skal det oplyses ved bestilling. Særlevering pålægges ekstra gebyr. 
Er vi ikke informerede om, at adressen ikke kan tilkøres med en stor lastbil, og fragtmanden dermed må tage varerne med tilbage til terminal, opkræves kunde for en ekstra udkørsel.
 

Kan fliserne stå udenfor når vi har fået leveret ?

Det kan de sagtens. Men træk lige en pressenning over pallen, således kartonage ikke bliver fugtige.
Fliserne kan sagtens tåle vand, da langt den største del af vores sortiment, også er godkendt til udendørs brug. 

Men bliver indpakningen våd, bliver det mere besværligt at flytte fliserne efterfølgende.